|
Teraz jest 9 maja 2025, o 21:06
|
Regulamin działu
Zarząd KPZBS informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum. Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania, w ciągu 24 godzin, listów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej czy też propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady Netykiety.
Przypominamy, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Autor |
Wiadomość |
eltomek
użytkownik
|
 Re: LIGA CZWÓREK III
mietek napisał(a): Jeśli trafnie czytamy to rozgrywający ma asa pik , AW trefl i KW karo więc zostaje jedna figurka kier , jeśli jest to król lub as to w meczu obrona nie ma szans Pytanie było co wyrzucasz do kar ............ czy rozgrywający może mieć w kierach Dx---109x ? co się stanie jak uznasz że możesz wyrzucić 2 kiery ?? Oczywiście możesz wyrzucać wszystkie kiery , wszak wkurwiać partnera to niezła zabawa...  Mam wrażenie, że z grubsza to narysowałem. Pewnie nieudolnie. ad. pyt. pomocnicze... tak na szybko (obdarzone prawdopodobieństwem błędu) - pewnie nic się nie stanie jak wyrzucę 2 kiery. Może łatwiej mu będzie trafić (wstawić damę) po odwrocie kierowym, a może wręcz przeciwnie. - jak 3, to pewnie masz rację mietek napisał(a): Czy potrafisz tę końcówkę zagrać na 100% Jeśli nie wiesz ,,,,, przeczytaj jakąś książkę ( niekoniecznie o brydżu ) i wróć do problemu . Niby Tak, ale na wszelki wypadek - właśnie skończyłem pierwszy rozdział: "Mietek na wojennej ścieżce". wciąga....
_________________ Pozdr. T.
|
1 grudnia 2020, o 12:47 |
|
 |
mietek
użytkownik
|
Tomek specjalnie dla ciebie ciąg dalszy................... jaki był układ kart i co się mogło dalej wydarzyć , Ty wziąłeś lewę na Waleta Pik , a rozgrywający wygrał kontrakt 
|
1 grudnia 2020, o 20:35 |
|
 |
mietek
użytkownik
|
ups na Waleta kier !
ROZDANKO Słuchasz licytacji 1NT pas-3NT...........
wistujesz Damą trefl ( odmienny z preferencją )
-------------KD2 -------------1093 -------------D98432 -------------3
10543 W654 ------- KD1092
|
1 grudnia 2020, o 20:40 |
|
 |
eltomek
użytkownik
|
mietek napisał(a): Tomek specjalnie dla ciebie ciąg dalszy................... jaki był układ kart i co się mogło dalej wydarzyć , Ty wziąłeś lewę na Waleta kier, a rozgrywający wygrał kontrakt  Dzięki ... Słucham, słucham... Jakim cudem wziąłem na W kier???? Jeżeli jednak wziąłem, to odchodzę w kiera.(wyrzuciłem dwa, pozostał mi Wx). Wzięliśmy D trefl, A karo(?) W kier, i AK kier. Na moje wystarczy.
|
1 grudnia 2020, o 23:35 |
|
 |
mietek
użytkownik
|
Jak powiedział klasyk Som na tym świecie rzeczy , które się Fizjologom nie śniły !!
Tomek wysil się , przeczytaj wszystko ze zrozumieniem , wczuj się w nastrój , itd. itp. na razie jestem zawiedziony
|
2 grudnia 2020, o 22:19 |
|
 |
mietek
użytkownik
|
I na koniec III edycji LIGI rozdanie dramat
Wx----------AKxx KDxxxx-----A109 A------------xx AKxx--------DWx
licytacja
1kier-1pik 2trefl-4kier passsssss
Jakieś propozycje poprawnej licytacji ???
|
2 grudnia 2020, o 22:25 |
|
 |
mietek
użytkownik
|
och to jeszcze rozdanko nr 5 TY po Oni przed
masz karty x KW109 x K10xxxxx
z lewej rozpoczął W 1trefl
1trefl----pas---1pik---2karo 2pik-----3trefl-3pik----x pas------???
Co zalicytujesz ?
|
2 grudnia 2020, o 22:35 |
|
 |
eltomek
użytkownik
|
mietek napisał(a): Jak powiedział klasyk Som na tym świecie rzeczy , które się Fizjologom nie śniły !!
Tomek wysil się , przeczytaj wszystko ze zrozumieniem , wczuj się w nastrój , itd. itp. na razie jestem zawiedziony Ups zafiksowałem się, że napisałeś że rozgrywacz ma kiery Dxx —109x bo pytanie co się stanie jak ma Dx jest trochę ... teges. Tym bardziej, że piszesz (jak dopuściłem [gł. dla podtrzymania tematu] możliwość wyrzucenia dwóch kierow): „bierzesz na waleta i rozgrywający wygrał”. Znaczy mój P zagrał A potem blotkę. Uważam, że mój ból jest większy niż jego. Przy Dxx ma po prostu palcówkę, a raczej lepszym zagraniem jest x spod AK, niż A, potem błotka. W pierwszym poście napisałem ze zrzucam x kier (jeszcze nie wiem jak haczysz kara) i x trefl.
|
2 grudnia 2020, o 23:00 |
|
 |
mietek
użytkownik
|
Tomek Ty ciągle nie czytasz ze zrozumieniem ............tylko skaczesz jak skoczek po szachownicy
masz dwa ograniczniki
obrona bierze lewe na Waleta kier , a rozgrywający wygrywa kontrakt
co jeszcze można odj...... i jaki był układ kart
|
3 grudnia 2020, o 19:22 |
|
 |
eltomek
użytkownik
|
mietek napisał(a): Tomek Ty ciągle nie czytasz ze zrozumieniem ............tylko skaczesz jak skoczek po szachownicy
masz dwa ograniczniki
obrona bierze lewe na Waleta kier , a rozgrywający wygrywa kontrakt
co jeszcze można odj...... i jaki był układ kart OK. OBAJ piszemy chaotycznie.  W którym momencie biorę na waleta kier? 1. Wyrzuciłem 2 kiery i partner najpierw zaciągnął asa, potem małe, czy 2. Miałem jeszcze jedną szansę wyrzucić kiera na karo (po dwukrotnym przepuszczeniu)
|
3 grudnia 2020, o 21:56 |
|
 |
|