|
Teraz jest 22 grudnia 2024, o 07:31
|
Regulamin działu
Zarząd KPZBS informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum. Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania, w ciągu 24 godzin, listów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej czy też propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady Netykiety.
Przypominamy, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Autor |
Wiadomość |
mietek
użytkownik
|
Re: Rebid
hmm 6pik to może nie pójść D 10xxx 10xxxx Kxx
|
18 września 2011, o 11:09 |
|
|
cherry_
użytkownik
|
DO NANNO: PAN WSZYSTKO WIEDZĄCY ZNÓW SIĘ POKAZAŁ. Chciałam zauważyć, że celem tego postu było dowiedzieć się co zalicytują inni, a nie krytykowanie pomysłów na dalszą licytację odpowiadających. Jak chcesz się udzielać w wątku to pisz merytorycznie a nie uskuteczniaj jak zwykle swoje "yntelygentne" grafomaństwo.
|
18 września 2011, o 11:29 |
|
|
w_adam
użytkownik
|
Do Nanno Drogi kolego, pojawiłeś się po raz kolejny na naszym forum i po raz kolejny zaczynasz swoje wypowiedzi od obrażania innych, niczego merytorycznego swoją wypowiedzią nie wnosząc. Ponieważ zostałem zobowiązany przez właściciela Forum (Zarząd KPZBS-u)do bieżącej reakcji na podobne zachowania, niniejszym udzielam ci administracyjnego ostrzeżenia. Skoro nie potrafisz korzystać z dobrodziejstw naszego Forum zgodnie z jego regulaminem wypowiedzi twoje będą nadzorowane. Jeżeli powtórzą się podobne sytuacje, posty twoje będą zdejmowane.
Pozdrawiam i proszę o wypowiedzi pozwalające także innym czerpać z twojej wiedzy brydżowej, zwróć uwagę, że wiele osób korzysta z Forum chcąc się po prostu czegoś nauczyć.
Adam Wujków - administrator
|
19 września 2011, o 08:28 |
|
|
w_adam
użytkownik
|
Do Mietka. Przecież takie 3S musi być naturalne, coś w stylu DW10xxx, xxx, x, Wxx. Z podaną karta należy po prostu zapodać sprintera - 4S, nie wykluczam także praktycznego 6D - posiadając D, xxxx, xxxxx, Kxx widać, że jakąś lukę partner raczej posiada i szlem karowy nawet jak idzie będzie niemożliwy do wylicytowania.
Pozdr Adam
|
19 września 2011, o 08:31 |
|
|
aaalicja
użytkownik
|
Mietek nie dodał kilku istotnych szczegółów dotyczących opisanego rozdania. Oczywiście TO JA wymyśliłam 3 karo (po dłuższym przemyśleniu sprawy), a teraz tłumaczę, dlaczego: !!! Turniej na impy!!!! 1. 1 kier odpada, mietek może spasować (co czynił już wiele razy), a jeżeli idzie choćby końcówka, nie zaryzykuję. 2. Mamy do wyboru: a) 2 karo- mamy trochę za mało, wolę przy takiej karcie naciągnąć skład niż punkty, b) 2 kier- szaleństwo, chociaż mniejsze, moim zdaniem, niż 1 kier, c) 3 karo- czy do modelowej na taką odzywkę ręki aż tak wiele nam brakuje? Poza tym: - nie wykluczam posiadania starszej 4 - przy kompletnym 0 u mietka wyhamujemy przed końcówką - jak mi mietek sfituje kolor, sprawdzimy, czy idzie 5, 6, a nawet 7. 3. Niewielu dało radę zagrać optymalny w rozdaniu kontrakt, my sobie poradziliśmy, więc W TYM ROZDANIU odzywka była skuteczna. Ciekawe, czy ktoś zgadnie, co mietek odpowiedział mi na pytanie, co jego zdaniem powinnam zalicytować .
|
19 września 2011, o 13:04 |
|
|
mietek
użytkownik
|
do kapitana Kapitan Ty się po prostu nie znasz na brydżu damsko-męskim , To nie ta dyscypilna , w którą Ty grasz
|
19 września 2011, o 17:45 |
|
|
mietek
użytkownik
|
No dobra jeszcze jedna szansa z brydża damsko -męskiego masz karty D965 4 A10 KD10942
zaczyna ops 1pik
x - Ty -1Nt 2kier---3trefl 3karo--3NT 4kier ---?
|
19 września 2011, o 21:25 |
|
|
goral78
użytkownik
|
Tu jest oczywiste,oczywiście w damsko-męskiej grze, nie dałeś mi zagrać 3nt to graj sobie 6 A przy stole to jako "ścianiarz" - zielone. Już 4 okrążenie licytacji . Ja bym się dawno zmęczył . 5 okrążenia mógłbym nie wytrzymać kondycyjnie. . ps. Nic tak mietka nie rozwija jak turnieje wtorkowe. Pomimo zaawansowanego wieku ciągle się czegoś nowego uczy. Alicja jakiś granty czy dofinansowanie unijjne powinna otrzymywać za prowadzenie zajęć z członkiem "Uniwersytetu Trzeciego Wieku"
|
20 września 2011, o 06:00 |
|
|
w_adam
użytkownik
|
Partner (-ka) powinien posiadać coś w stylu -, AKDxxxx, KDWx, Wx (w czarnych możliwe 1-1). Szlemik wygląda na fifty-fifty - z uwagi na możliwe niepodziały (my mamy nierówne składy - opsy zapewne także) pasuję jednak. Wykluczam 6-5 u partnera (podałby po prostu 2S w pierwszym kółku), wykluczam 6 kierów i 4 kara u partnera - spasowałby na 3NT.
Pozdr A
|
20 września 2011, o 07:30 |
|
|
mietek
użytkownik
|
kapitanie nie czytasz tekstu ze zrozumieniem , to ciągle brydż damsko męski odzywka 2pik powoduje poważne komplikacje , NIE BĘDZIESZ ROZGRYWAJĄCYM ps. skład 2650
|
20 września 2011, o 08:38 |
|
|
|