|
Teraz jest 1 lipca 2025, o 11:26
|
Regulamin działu
Zarząd KPZBS informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum. Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania, w ciągu 24 godzin, listów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej czy też propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady Netykiety.
Przypominamy, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Kandydat na prezesa PZBS - zgłoszenie przez Zarząd KPZBS
Autor |
Wiadomość |
w_adam
użytkownik
|
 Re: Kandydat na prezesa PZBS - zgłoszenie przez Zarząd KPZBS
sarad napisał(a): Zadam retoryczne pytanie: czy nie lepiej było poszukać kandydata wśród swoich o ile by taki się oczywiście znalazł i wyraził chęci niż wystawiać kandydaturę kogoś zupełnie nie związanego z naszym okręgiem i w dodatku z przeszłością? Darku, myśmy (czyli KPZBS) nie mieli żadnego kandydata, i nie szukaliśmy nikogo. Ale przepis jest taki, że aby zostać kandydatem na prezesa trzeba mieć zgłoszenie od jakiegoś związku wojewódzkiego. Więc się zgłosił kandydat nota bene z Warszawy i poprosił o zgłoszenie go w tych wyborach. Więc Zarząd przychylił się do jego prośby, przeprowadził głosowanie w swoim gronie, które zaakceptowało tą propozycję (niby nie powinienem wypowiadać się w imieniu Zarządu, bo nie wchodzę w jego skład, ale z uwagi na milczenie pozwalam sobie na odpowiedź). Pozdr A
|
18 maja 2025, o 19:43 |
|
 |
sarad
użytkownik
|
To co napisałeś Adasku to ja wiem. Przepis jest beznadziejnie głupi. Kandydatów powinna wystawiać określona liczebnie grupa członków zrzeszonych w PZBS. Jednak wolałbym przeczytać tłumaczenie Zarządu KPZBS.
_________________ Darek Góralski
|
22 maja 2025, o 14:07 |
|
 |
w_adam
użytkownik
|
Trudno się z Tobą nie zgodzić, ale tak niestety jest w Statucie PZBS (par. 27 p. 3). Jedną wypowiedź osób z Zarządu, które głosowały (prawdopodobnie za) już mogłeś przeczytać (Justyna). Mogłeś także przeczytać wypowiedź Krzysztofa, który pewnie głosował przeciwko uchwale. Myślę, że Zarząd się do tego nie będzie ustosunkowywał, padła propozycja uchwały, odbyło się głosowanie (6/7), uchwała została podjęta (4/6), więc jak ktoś będzie się chciał jeszcze w tej kwestii podzielić swoją opinią, to zapewne się wypowie (Mariusz, Zdzisław, Marek, Bogumił, Grzegorz - jedna z tych osób nie głosowała).
Pozdr A
|
23 maja 2025, o 07:28 |
|
 |
eltomek
użytkownik
|
Adam, zostałeś Delegatem na walne PZBS, gdzie będzie wybierany prezes. Pytanie zero-jedynkowe: poprzesz naszego kandydata?
_________________ Pozdr. T.
|
23 maja 2025, o 08:58 |
|
 |
bydmario
użytkownik
|
eltomek napisał(a): Adam, zostałeś Delegatem na walne PZBS, gdzie będzie wybierany prezes. Pytanie zero-jedynkowe: poprzesz naszego kandydata? opłaciłeś składkę? 
_________________ Mariusz Bielski - bydmario
|
23 maja 2025, o 13:14 |
|
 |
w_adam
użytkownik
|
Tomek, nie uchylam się od odpowiedzi, ale na to pytanie nie spodziewaj się ode mnie dzisiaj odpowiedzi. Na razie mogę ci powiedzieć na kogo zagłosuję 1.06 (jeśli zdążę wrócić z Warszawy - baraże ligowe). Na marginesie, niezły termin został wybrany na baraże.
A
|
23 maja 2025, o 17:04 |
|
 |
sarad
użytkownik
|
Przewidując ten termin należało wziąć zaświadczenie o głosowaniu poza terenem swojego zamieszkania (do czwartku). 3mam kciuki żebyś zdążył!
_________________ Darek Góralski
|
31 maja 2025, o 08:53 |
|
 |
|