|
Teraz jest 22 grudnia 2024, o 12:23
|
Regulamin działu
Zarząd KPZBS informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum. Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania, w ciągu 24 godzin, listów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej czy też propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady Netykiety.
Przypominamy, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Autor |
Wiadomość |
mietek
użytkownik
|
Re: Świątecznie po x2
Rozdania są potrójnie wredne z jedną zasadzką znaczy na kapitana A. Kiedy Adaś był jeszcze chemiczny obowiązywała u nas kontra na wprost , gracz ma wiedzieć co ma partner . Kartę z problemu 1 dostała nasz kolega , który już nie jest Chemiczny tylko Konkretny , więc kiedy całkiem konkretnie położył czerwone to grzecznie spasowałem . Chciałem się jedynie dowiedzieć czy zasady się zmienił y co do rozdania to mielim karty jakos takie AKxx----D10xxxx x-------xx Dxx-----AK10x Axxxx---x 6pik po górach , na 2kier daliśmy mu 9 lew stąd początkowe zamieszanie możecie se policzyć ile to daje obrotu w meczu
|
2 stycznia 2013, o 19:04 |
|
|
mietek
użytkownik
|
Drugie rozdanie to wielkie G , protokół by się roił od zapisów 4 cyfrowych możnaby zrobić drugi problem 1pik -x-pas-2karo ( jak zaproponował adam ) -------------------( lub 2trefl jak wymyslił M ) 2kier ??- co licytujesz z kartą K, AWxx , K10x , Axxxx w powyżej sytuacji najtańszy jest pass na 1pik z x , weźmie se z 9-10lew , co daje 560 lub 760 za grę własną zapłacimy drogo , zwłaszcza jeśli partner zasunie inwicik otwierający pewnie też spasuje , bo skąd ma wiedzieć , że jego partner zapomniał dać REEEEE
|
2 stycznia 2013, o 19:23 |
|
|
mietek
użytkownik
|
w kwesti formalnej wypowiedzi eltomka nie zostaną nagrodzone , bo jaskółki donoszą że przewertował 3643 rozdania , które grałem w ostatnim kwartale by znaleźć rozkłady
|
2 stycznia 2013, o 19:26 |
|
|
eltomek
użytkownik
|
3644! dlatego aż trzy dni mi to zajęło zanim zaistniałem. Prawdę mówiąc myślałem, że rozd. 2. jest Twojej produkcji i że narysujesz idące 4H z ręki... (ale wtedy chyba nie można podać objaśniaka?) Nowy problem: jak Adam podał 2D, to pass jak Mietek podał 2T, to 3T. Rozd. 1 wygląda więc (mniej więcej?) tak: ________AKxx ________x ________Dxx ________Axxxx x_______________Wx ADWxxx_________Kxxx xxx_____________Wxx K(Dx)x__________(Dx)xxx ________DTxxxx ________xx ________AKxx ________x Jest szansa, że po pasie, W się wzbudzi, (wtedy N dociągnie do 4S), a jak nie ??? Co robimy jako otwierający??? Domniemamy, że nasz coś musi mieć i prawdopodobny fit (przy braku kierów)? Przecież ręce N i E mogą być zamienione i licytacja dobiegnie do nas taka sama: 2D - 2H - pass - pass ???
_________________ Pozdr. T.
|
2 stycznia 2013, o 22:07 |
|
|
w_adam
użytkownik
|
Probl 2 - Mieczysław - po 2H nic poza pasem nie wchodzi w rachubę, czegokolwiek by nie podejrzewając.
A
|
2 stycznia 2013, o 22:22 |
|
|
eltomek
użytkownik
|
w_adam napisał(a): Probl 2 - po 2H nic poza pasem nie wchodzi w rachubę, czegokolwiek by nie podejrzewając.
Trochę nie qmam.... W pierwszym czytaniu, niby niechętnie, ale nie pasujesz... a teraz z taaaaakim fiutem nie podasz 3T????
|
2 stycznia 2013, o 22:35 |
|
|
w_adam
użytkownik
|
Tomek, może mój zbyt długi wywód spowodował, że nie doczytałeś, że zalicytowałem 2D, a nie 2C. Gdyby rzeczywiście padło 2C, należałoby teraz podać 3C z ręką kontrowszczyka.
Pozdr A
|
3 stycznia 2013, o 09:46 |
|
|
eltomek
użytkownik
|
Doczytałem i - co nie często mi się to zdarza - zrozumiałem. Też jestem Twój wpis, który mnie letko zdziwił, nastąpił po: Mietek napisał(a): możnaby zrobić drugi problem 1pik -x-pas-2karo ( jak zaproponował adam ) -------------------( lub 2trefl jak wymyslił M ) 2kier ??- przyjąłem, że Cytuj: nic poza pasem nie wchodzi w rachubę obowiązuje w obu wersjach, tym bardziej, że wcześniej ja napisałem: Cytuj: ...jak Adam podał 2D, to pass jak Mietek podał 2T, to 3T.
|
3 stycznia 2013, o 11:14 |
|
|
|