|
Teraz jest 23 grudnia 2024, o 19:35
|
Regulamin działu
Zarząd KPZBS informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum. Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania, w ciągu 24 godzin, listów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej czy też propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady Netykiety.
Przypominamy, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Zapiera dech w piersiach !!
Autor |
Wiadomość |
mietek
użytkownik
|
Zapiera dech w piersiach !!
NO nieeeeeeee chodzi o zastosowanie silikonu do budowy ciała . ani panoramę wysp hawajskich raczej brydżowo o widok wykładanego dziadka w stole.. Jakie mieliiście wstrząsające w tym względzie przeżycia ? na turnieju 60lecia UTP zaszło cóś takiego my po partii z prawej 1karo dostaję kartę KW9xx Q Dxx AKxx licytuję 1pik ,z lewej x , alicja 2pik ,z prawej 3trefl no cóż gówniane 15 PC ,ale delikatny inwicik nie zaszkodzi bo i tak jesteśmy na wysokości 3 licytuje 3karo , z lewej pass, alicja o dziwo 3kier ( wartości kierowe ) z pawej pas hmmm no 3pik starzeję się czyli reasumując poszło tak 1karo-1pik---x----2pik- 3trefl--3karo-pas-3kier pass---3pik---X!!-pass o dziwo kontrujący wygląda całkiem trzeźwo cóż takiego wyłożyło się w stole po ataku 10trefl??? ano takie cóś xx KWxxxx xx Wxx nie zapiera tchu ???
|
5 listopada 2011, o 22:33 |
|
|
w_adam
użytkownik
|
Re: Zapiera dech w piersiach !!
Mieciu, drobne sprostowanie - wy przed opsy po - rozd nr 3 3-ciej sesji. Piatnik i tak był dla ciebie łaskawy, bo przelatując bez czwórki wziąłeś jeszcze 30%. U nas było jeszcze weselej. Posiadacz tej karty również przecierał oczy ze zdumienia. Jego partner otwarł 2H, naturalny blok. Ja jako wróg wtoczyłem się 3D, na razie pasik z tą 15-tką, poseł 3S (forsujące), posiadając trzymanie kier zalicytowałem zatem 3NT. Tu już skończyło się miłosierdzie, w końcu 15PC siedzi, a partner był na otwarciu - nastąpiła zatem raźna kontra, poseł odskoczył w 4D, pas, pas - skoro się powiedziało a, to należy powiedzieć b, zatem wtórna kontra. Po wiście kierowym zaimpasowałem pika, pozbyłem się kiera, i 10 trefl w kółko. No czas na łączenie atutów - karo wzięte w ręce i D trefl w kółko, dalej obustronne przebitki - widząc taki obrót sprawy nasz bohater gubi się niestety i zamiast trefla dokłada pika popełniając fałszywkę, przebitka w stole, pik bity i obrońca znów popełnia fałszywkę nadbijając pika i grając ... pika. W sumie skończyło się na 11 lewach. Wezwany sędzia zastanawia się nad ilością lew do zwrotu - w sumie należy się od 3 do 4-ch, co łącznie powinno dać liczbę ok 15 lew, już chciałem wpisywać rzadko spotykane 1710 za 4 karo z kontrą i 5 nadróbkami, ale Piotr Szczuka zawyrokował, że skoro obrońcy wzięli lewę przed fałszywką mogę wpisać tylko 2 nadróbki - w ten sposób straciłem teoretycznie 3 lewy, ale 1110 wystarczyło, żeby przeskoczyć 3D z kontrą +2 za 1070, i 3S (WE) z rdbl swoje za 960 - sami widzicie ile wart był Mietkowy bałwanek.
Pozdr Adam
|
6 listopada 2011, o 16:55 |
|
|
mietek
użytkownik
|
o. przepraszam , nie ja go ulepiłem
|
6 listopada 2011, o 18:36 |
|
|
mietek
użytkownik
|
Oczywiście przeciwko przeciwko Adamowi para opsów grała Family Double na naszym stole niestety grali "mściwą"
|
6 listopada 2011, o 18:58 |
|
|
w_adam
użytkownik
|
Z tego co wiem to Ala przyniosła tylko śnieg - rozgrywką (lepieniem) zajmowałeś się ty Szkoda, że nie postawiłem cię przed testem z 9S, jak nie postawisz króla przeskoczymy z posłem Marka z Rysiem. Pozdr A
|
7 listopada 2011, o 08:42 |
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|