|
Teraz jest 12 kwietnia 2026, o 12:58
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
Regulamin Ligi punkt 3 - niejasny i inny(?) niz dla 2 ligi
| Autor |
Wiadomość |
|
majraj
użytkownik
|
 Regulamin Ligi punkt 3 - niejasny i inny(?) niz dla 2 ligi
Dzien dobry
Prosze o wyjasnienie nowego punktu w regulaminie 3 ligi
"3. Zgłoszenia drużyn dokonują wyłącznie stowarzyszenia i kluby sportowe będące członkami KPZBS. Nie ma limitu drużyn przypisanych do jednej organizacji. Przypisanie do stowarzyszeń i klubów będzie podstawą do wyznaczania liczby delegatów uprawnionych do uczestnictwa w Walnym Zebraniu Delegatów KPZBS."
W moim przypadku mam licencję "KP/13/21" założoną w momencie zgłaszania drużyny do 2 Ligi i kilkukrotnie zgłosiłem drużynę do 2 Ligi używając tej licencji
czy mogę zgłosić drużynę do rozgrywek 3 Ligi używając licencji klubowej nr "KP/13/21"? czy mam założyć Stowarzyszenie czy Klub żeby móc zgłosić drużynę do 3 Ligi ?
Pozdrowienia
Jarek
|
| 4 września 2025, o 10:08 |
|
 |
|
wuj1976
użytkownik
|
 Re: Regulamin Ligi punkt 3 - niejasny i inny(?) niz dla 2 ligi
_________________ Krzysztof Dzierżak
|
| 4 września 2025, o 10:23 |
|
 |
|
Michał Dolny
Dołączył(a): 5 września 2008, o 20:54 Posty: 568 Lokalizacja: Bydgoszcz
|
majraj napisał(a): "3. Zgłoszenia drużyn dokonują wyłącznie stowarzyszenia i kluby sportowe będące członkami KPZBS. Nie ma limitu drużyn przypisanych do jednej organizacji. Jarek Klub Brydzowy DOL-BY służy pomocą w zgłoszeniu drużyn.
_________________ Gra w brydża to nie walka na śmierć i życie.Brydż to przyjemność bycia w miłym towarzystwie
|
| 4 września 2025, o 12:47 |
|
 |
|
majraj
użytkownik
|
Dzień dobry dziękuję za listę , chociaż to nie odpowiada na pytanie KPZBS należy do PZBS do lig centralnych prowadzonych przez organ nadrzędny do KPZBS, można zgłosić się używając "KP/13/21" a do ligi podrzędnej, KPZBS nie można To tak, jakby kujawsko-pomorski US nie pobierał podatku mimo tego że polski US pobiera, prawda ? Pozdrowienia Jarek
|
| 4 września 2025, o 15:23 |
|
 |
|
maciejsu
użytkownik
|
Jarek, możesz zgłosić jako KP/13/21 czyli WELES IT Jarosław Jamroszczak podobnie jak KP/11/21 Klub Brydżowy DOL-BY. Wykaz licencji jest dostępny pod linkiem: https://www.pzbs.pl/licencje/4746-wykaz ... -klubowychJednak jest coś na rzeczy, ponieważ chyba nie musimy mieć w regulaminie III ligi takiego wymogu (?). Tzn możemy, ale nie musimy. Obowiązek dotyczy lig centralnych wg Regulaminu DMP z dnia 02.10.2024. 4. Rejestracja drużyn do rozgrywek ...2. Drużynę do lig centralnych może zgłosić wyłącznie klub. Powyższe (oraz inne punkty Regulaminu DMP) oznacza, że w przypadku niższych szczebli niż II liga można by było rejestrować drużyny mniej restrykcyjnie, ale decyzja należy do WZBS,ów i ich regulaminów. Dobrze myślę ?
|
| 6 września 2025, o 21:38 |
|
 |
|
majraj
użytkownik
|
Dzień dobry Bardzo dziękuję panu Rochowi Rupniewskiemu za zgłoszenie drużyny ABS Lambda do rozgrywek 3 Ligi. Pozdrowienia /Jarek PS 1. Mogę zgłosić drużynę do rozgrywek 2 ligi używając licencji KP/13/21 2. Nie mogę zgłosić drużyny do rozgrywek 3 ligi używając tej samej licencji KP/13/21 maciejsu napisał(a): Jarek, możesz zgłosić jako KP/13/21 czyli WELES IT Jarosław Jamroszczak podobnie jak KP/11/21 Klub Brydżowy DOL-BY. Wykaz licencji jest dostępny pod linkiem: https://www.pzbs.pl/licencje/4746-wykaz ... -klubowychJednak jest coś na rzeczy, ponieważ chyba nie musimy mieć w regulaminie III ligi takiego wymogu (?). Tzn możemy, ale nie musimy. Obowiązek dotyczy lig centralnych wg Regulaminu DMP z dnia 02.10.2024. 4. Rejestracja drużyn do rozgrywek ...2. Drużynę do lig centralnych może zgłosić wyłącznie klub. Powyższe (oraz inne punkty Regulaminu DMP) oznacza, że w przypadku niższych szczebli niż II liga można by było rejestrować drużyny mniej restrykcyjnie, ale decyzja należy do WZBS,ów i ich regulaminów. Dobrze myślę ?
|
| 7 września 2025, o 07:07 |
|
 |
|
Przemol
użytkownik
|
Cześć, Bez wątpienia nowa regulacja wprowadza dodatkowe obowiązki. Nie wdając się w spory formalne, uważam, że zapis ma sens w tym znaczeniu, że tylko drużyna zgłoszona przez członka KPZBS może awansować do i zostać mistrzem III ligi organizowanej przez Zarząd KPZBS, czyli teoretycznie ma uniemożliwić przypadek, kiedy grupa zawodników z dowolnego innego okręgu zgłasza się i wygrywa okręgówkę (KPZBS), awansuje i wygrywa III ligę (KPZBS) bez jakiegokolwiek związku z KPZBS. Jeżeli taki (między innymi) był cel przedmiotowej regulacji, to moim zdaniem jest ok. PK
|
| 7 września 2025, o 12:20 |
|
 |
|
majraj
użytkownik
|
Dzień dobry czy zabroniona jest możliwość zgłoszenia przez stowarzyszenie działające w kpzbs " grupy zawodników z dowolnego innego okręgu " ? Pozdrowinia Jarek Przemol napisał(a): Cześć, Bez wątpienia nowa regulacja wprowadza dodatkowe obowiązki. Nie wdając się w spory formalne, uważam, że zapis ma sens w tym znaczeniu, że tylko drużyna zgłoszona przez członka KPZBS może awansować do i zostać mistrzem III ligi organizowanej przez Zarząd KPZBS, czyli teoretycznie ma uniemożliwić przypadek, kiedy grupa zawodników z dowolnego innego okręgu zgłasza się i wygrywa okręgówkę (KPZBS), awansuje i wygrywa III ligę (KPZBS) bez jakiegokolwiek związku z KPZBS. Jeżeli taki (między innymi) był cel przedmiotowej regulacji, to moim zdaniem jest ok. PK
|
| 8 września 2025, o 10:00 |
|
 |
|
Przemol
użytkownik
|
Nie zrozumieliśmy się Jarek,
W drużynie może grać dowolna osoba (przy spełnieniu oczywiście innych warunków) z dowolnego okręgu, ale drużyna składająca z tych osób musi zostać zgłoszona (o ile będzie chciał) przez członka KPZBS, i to jest ten związek z KPZBS-em o którym pisałem. W Regulaminie jest element "czynnego prawa wyborczego", czego akurat kompletnie nie rozumiem, po co w Regulaminie ligi piszemy o wyborach, ale może kiedyś Zarząd wyjaśni. PK
|
| 8 września 2025, o 13:22 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|