|
Teraz jest 22 grudnia 2024, o 17:09
|
Regulamin działu
Zarząd KPZBS informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum. Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania, w ciągu 24 godzin, listów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej czy też propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady Netykiety.
Przypominamy, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Autor |
Wiadomość |
eltomek
użytkownik
|
co to?
Mecz. My w czerwonych. RHO____my____LHO____P
2d*____pass____2nt____X 3h**___4d_____pass___4p???
* multi **piki
jak rozumiesz licyt. P?
T.
_________________ Pozdr. T.
|
21 listopada 2011, o 23:12 |
|
|
cherry_
użytkownik
|
Re: co to?
4d zostało powiedziane na swobodnej, a 2nt w ogóle mogło być blefowe. Wg mnie 4s jest cubidem krótkościowym i chęcią pogrania oczko wyżej niż 5d. Zastanawiam się tylko czy oby na pewno musi być krótkościowy. Bo jesli 2nt faktycznie było blefowe, to 4s zalicytujemy też mając A pik i b. silną rękę.
A jaką mamy kartę?:)
|
22 listopada 2011, o 08:58 |
|
|
w_adam
użytkownik
|
Toż to panie kłe bid (najprawdopodobniej krótkościowy) - nie może być nic innego
przy założeniu, że wrogi nie łżą z tym tłumaczeniem
Pozdr A
|
22 listopada 2011, o 09:00 |
|
|
bartaka
użytkownik
|
Cześć
4 pik jak najbardziej cue bid, ale jeżeli jest to rozdanie z ligi to 4 karo na swobodnej pozycji z ręką Axx, xx, DWxxx, xxx , założenia niekorzystne jakoś do mnie nie trafia. Pozdrawiam Bartek
|
22 listopada 2011, o 10:33 |
|
|
eltomek
użytkownik
|
Pytałem, celowo nie precyzując, żeby nie sugerować. Czy może to być black wyłączeniowy? Czy bardziej wysterowanie treflowego?
Bartek, 4d rzeczywiście podostrzone, ale trafione. Niestety jak wróg blokuje, trza podjąć decyzję. Gadają, że kto nie rydzykuje...
Pozdr. T.
|
22 listopada 2011, o 13:44 |
|
|
cherry_
użytkownik
|
Przeszła mi przez myśl z rańca opcja blakcwooda wyłączeniowego, ale potem pomyślałam, że ta odzywka blokowałaby cuebid w tej sekw, a cuebid przyjdzie częściej niż karta z którą zalicytujemy blackwooda. Nawet po napisaniu odpowiedzi się Grzesia pytałam czy byłaby opcja by był to black;-)
|
22 listopada 2011, o 13:55 |
|
|
bartaka
użytkownik
|
Cytując klasyka : Po uzgodnieniu koloru przeskok nowym kolorem na wysokość pięciu (lub na 4♠ przy uzgodnionych kierach) jest blackwoodem wyłączeniowym – oznacza pytanie o wartości poza asem w kolorze zalicytowanym.
Pozdrawiam Bartek
|
22 listopada 2011, o 14:01 |
|
|
w_adam
użytkownik
|
nam niestety Tomasiak z tym śmieciem po akcji 2D__pas__4D__Dbl 4S__?? Podał niestety 5D
Pozdr A
|
23 listopada 2011, o 11:53 |
|
|
eltomek
użytkownik
|
My mieliśmy łatwiej.... Okazało się, że za łatwo 2D____pass____2nt____x* 3H____4D_____pass___4S** pass__5C_____pass___6D ______________X_______ * muliłem się długo, czy podać 3H, czy szukać młodego. Doszedłem do wniosku, że nawet jak znajdę fiuta kierowego, to nie można spodziewać się przychylnych podziałów, a jakość mojego kolorku taka sobie. Zdecydowałem o poszukiwaniu młodego. ** oczywiście w intencji wysterowania kłe bidu treflowego. Niestety 5 ♣ padło jako odp. na blacka... Axx____________--- xx_____________K10xxx DWxxx_________AK10x xxx____________AW10x Wiem, że podawałem ostro, pewnie wielu stwierdzi, że to choroba... Zamiast aska ♠ potrzebowałem K ♣Pozdr. T.
|
23 listopada 2011, o 13:51 |
|
|
w_adam
użytkownik
|
Dla mnie 4S nie moze byc Blackwoodem - to po prostu cue bid. CHyba, że macie takie sztywne ustalenie - ja gram tak, że Blackwood wyłączeniowy zadawany jest na wys 5.
Pozdr A
|
24 listopada 2011, o 09:39 |
|
|
|