Re: List otwarty na początku kadencji 2021-25
Mariusz_Z napisał(a):
Szanowne Koleżanki Brydżystki
i Szanowni Koledzy Brydżyści
Pierwszym niezwykle skomplikowanym zadaniem będzie organizacja rozgrywek ligowych w sezonie 2020/21.
Długo się zastanawialiśmy, czy w ogóle jest sens je organizować czy też poczekać do nowego sezonu 2021/22. Wszystko wskazuje na to, że jednak ruszymy jeszcze w czerwcu.
Krzysztof jest jedynym organizatorem, który zrealizował w warunkach pandemicznych turniej Grand Prix).
Zapraszam do merytorycznej dyskusji, przedstawiania własnych pomysłów, czy zgłaszania problemów w K-PZBS
Pozdrawiam Wszystkich
Mariusz Żurek
Mam nadzieję że obecne wznowienie ligi nie spowoduje wzrostu zachorowań w naszej społeczności brydżowej. Niestety po naradzie telefonicznej z uwagi na bezpieczeństwo zawodników w obecnym sezonie rezygnujemy z gry bez utraty prawa do startu w nowym sezonie. Chętnie wystawimy natomiast reprezentację do rozgrywek internetowych.
Jako organizator GPrix z Bydgoszczy również zorganizowałem turniej zaliczany do GPrix w bardzo dużej sali do gry w Samociążku.(przykro mi jest że o tym nie pamiętasz) Liczę na wsparcie w uzyskaniu wyższej rangi turnieju POLOPEN który odbędzie się 17.07.2021 na integracyjnym spotkaniu weekendowym w ośrodku Julia nad Zalewem Koronowskim.
Co do problemów do rozwiązania mam nadzieję że zarząd wspomoże w utworzeniu Rady Kapitanów drużyn.
Warto pomyśleć również nad wsparciem w uzyskaniu godnych pomieszczeń w Bydgoszczy do wznowienia rozgrywek okręgowych.
Ze swej strony podejmuję działania w zalegalizowaniu nauki brydża wśród młodzieży szkolnej w Bydgoszczy na bazie zarejestrowanego Klubu Brydżowego DOL-BY. Liczę na wsparcie merytoryczne.
Kończąc chciałbym aby okres wyborczy uznać za zamknięty i przystąpić do współpracy gdyż ZGODA BUDUJE NIEZGODA RUJNUJE.