Teraz jest 4 grudnia 2021, o 03:25


Regulamin działu


Zarząd KPZBS informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania, w ciągu 24 godzin, listów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy też propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady Netykiety.

Przypominamy, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 wejście a może nie ? 
Autor Wiadomość
użytkownik

Dołączył(a): 10 kwietnia 2009, o 18:11
Posty: 225
Post wejście a może nie ?
Dzień dobry

My po a oni przed
mamy
Wxx Q ADxxxx KDW

Przeciwnik otwiera
2H słabe

dajemy X ?

Pozdrowienia

Jarek


Ostatnio edytowano 9 kwietnia 2021, o 05:29 przez majraj, łącznie edytowano 1 raz

8 kwietnia 2021, o 18:35
Zobacz profil Wyślij e-mail
użytkownik

Dołączył(a): 24 października 2008, o 18:49
Posty: 85
Post Re: wejście a może nie ?
Ja 3 karo


8 kwietnia 2021, o 20:25
Zobacz profil Wyślij e-mail
użytkownik

Dołączył(a): 15 października 2008, o 22:00
Posty: 212
Post Re: wejście a może nie ?
między 3d a x z uwagi na potencjalny fit pik dla partnera przy krótkości h. Nie wiem co wylosuję przy stoliku, ale zadany problem sugeruje, że x było poprawnym wyborem.

_________________
Mariusz Bielski - bydmario


8 kwietnia 2021, o 22:41
Zobacz profil Wyślij e-mail
użytkownik

Dołączył(a): 13 grudnia 2009, o 12:49
Posty: 66
Post Re: wejście a może nie ?
Ludzie grają, że ktr na 1H wymaga 4 pików (z czym się akurat nie zgadzam), więc nie skontrują wywoławczo 1H z 3244. Co dopiero wymagać, by kontrowali 2H z trzema pikami (z czym się akurat zgadzam). P może mieć 3334 i za chwilę grać na 6 atutach. Krótko mówiąc w dobrym tonie jest na ktr na wys 2 mieć 4 piki. Poza tym ręka jest jednokolorowa (co innego 3154). A zatem IMO ewidentne 3D.
No i rzecz najciekawsza, czyli 9 karo... Ma wizualnie wzmacniać wybór 3D? :D To jedyna podana "z imienia" blotka. Ciekawe dlaczego?

Pozdrawiam,
R.


8 kwietnia 2021, o 23:00
Zobacz profil Wyślij e-mail
użytkownik

Dołączył(a): 10 kwietnia 2009, o 18:11
Posty: 225
Post Re: wejście a może nie ?
Cytuj:
"de Visee"
No i rzecz najciekawsza, czyli 9 karo... Ma wizualnie wzmacniać wybór 3D? :D To jedyna podana "z imienia" blotka. Ciekawe dlaczego?



Dzień dobry

Jedyna blotka, którą zapamiętałem ...
ale usunąłem

ale jak widać działała 9 karo bo 3 osoby mówią o wejściu 3 karo ;)

Pozdrowienia

Jarek


Ostatnio edytowano 9 kwietnia 2021, o 07:42 przez majraj, łącznie edytowano 1 raz

9 kwietnia 2021, o 05:32
Zobacz profil Wyślij e-mail
użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lutego 2010, o 21:48
Posty: 765
Post Re: wejście a może nie ?
Partner ma 3433?

_________________
Pozdr.
T.


9 kwietnia 2021, o 06:20
Zobacz profil Wyślij e-mail
użytkownik

Dołączył(a): 10 kwietnia 2009, o 18:11
Posty: 225
Post Re: wejście a może nie ?
eltomek napisał(a):
Partner ma 3433?


Dzień dobry

Jeszcze nie wiadomo ;)

Pozdrowienia

Jarek


9 kwietnia 2021, o 07:41
Zobacz profil Wyślij e-mail
użytkownik

Dołączył(a): 13 grudnia 2009, o 12:49
Posty: 66
Post Re: wejście a może nie ?
Pewnie jeden powiedział 3D, a lepsza była kontra. Albo powiedział ktr i postawili. Postanowili sprawdzić, który stawia następny turniej. Tak czy tak odpowiadając, komuś się narazić trzeba. To mili młodzi ludzie, więc nie powiedzą komu. 8-)


9 kwietnia 2021, o 11:08
Zobacz profil Wyślij e-mail
użytkownik

Dołączył(a): 10 kwietnia 2009, o 18:11
Posty: 225
Post Re: wejście a może nie ?
de Visee napisał(a):
Pewnie jeden powiedział 3D, a lepsza była kontra. Albo powiedział ktr i postawili. Postanowili sprawdzić, który stawia następny turniej. Tak czy tak odpowiadając, komuś się narazić trzeba. To mili młodzi ludzie, więc nie powiedzą komu. 8-)


Dzień dobry

powiedziałem 3D i skończyło się -4 i z kontrą -1400 bo opp miał KW10xx karo
(na drugim stole też 3D -4 ale bez kontry)

Pytanie było tak naprawdę "czy z taką ręką mówi się 3D czy ! PAS !"
miałem nadzieję, że mądrzejsi zdradzą swoje tajemnice licytacyjne .....
z czym wchodzą po blokach i jak licytują na 4 ręce po bloku i pasie partnera

Pozdrowienia

Jarek

ps
Pytałem czy mówi się X dla zmyłki, żeby nie sugerować "właściwych", wg nas , odpowiedzi


9 kwietnia 2021, o 11:53
Zobacz profil Wyślij e-mail
użytkownik

Dołączył(a): 15 października 2008, o 22:00
Posty: 212
Post Re: wejście a może nie ?
co miał partner i znaczy, że jednak x wygrywało :D

_________________
Mariusz Bielski - bydmario


9 kwietnia 2021, o 16:20
Zobacz profil Wyślij e-mail
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL