Teraz jest 3 lipca 2025, o 10:16

Regulamin działu

Zarząd KPZBS informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania, w ciągu 24 godzin, listów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy też propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady Netykiety.

Przypominamy, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
 Pytania porządkowe. 
Autor Wiadomość

Post Re: Pytania porządkowe.
wuj1976 napisał(a):
Będą rozdawane?

Krzysztof traktujmy swoje zadania poważnie.W poprzedniej kadencji byłeś do pewnego czasu szefem wydziału gier.
Obecnie nie ma szefa wydziału gier odpowiedzialnego za całokształt spraw związanych z organizacją spotkań lig III i Okręgowej.Tobie powiodło się naliczyć pkle grupy toruńskiej.Może odpowiesz dlaczego nie dokonano tego w grupie bydgoskiej? której jak wiesz tak trudno byo się zorganizować po pandemii.

1 lipca 2025, o 12:59
Zobacz profil Wyślij e-mail WWW
użytkownik

Ja traktuję swoje zadania bardzo poważnie, zwłaszcza sędziowskie - od zbierania zapisów, rozstawienia turnieju, ..., aż do przypilnowania, by naliczyły się PKLe. I to jest cała prawda o rozliczeniu LOT i każdego turnieju, który sędziowałem.
Skoro jednak ma być poważnie, to warto chyba wyjaśnić, że link do awansów zawodników prowadzi do stale aktualizowanej strony w cezarze, więc... wszyscy zdążą.
(Na kolejne awanse sędziowskie trzeba czekać do następnej kursokonferencji.)

1 lipca 2025, o 14:40

Pytanie brzmiało. Kto obecnie jest szefem wydziału gier oraz dlaczego nie ma należnych pkli dla pozostałych ośrodków .Gdyż z informacji zamieszczonej na naszej stronie trudno się dowiedzieć kto tym dowodzi.http://kpzbs.host4u.pl/index.php?option=com_contact&view=category&catid=0&Itemid=7
Mam spory podziw do Twojej pracy na rzecz Toruńskiego brydża jednak Kujawsko-pomorskie ma trochę wiecej ośrodków brydżowych. Mam wrażenie że czas najwyższy ustalić kto odpowiada za wydział gier.
Kolejnym pytaniem jest czy nasz nowy uchwalony na WZD statut uzyskał akceptację Sądu rejestrowego oraz czy na nowy sezon 2025/2026 zmieni się sytuacja w organizacji ligowych zmagań.

1 lipca 2025, o 18:04
użytkownik

Michał Dolny napisał(a):
Pytanie brzmiało. Kto obecnie jest szefem wydziału gier oraz dlaczego nie ma należnych pkli dla pozostałych ośrodków .

Odpowiedź brzmiała: PKLe nalicza sędzia.
Wydziałem Gier dowodzi Prezes Zarządu.

Michał Dolny napisał(a):
Kujawsko-pomorskie ma trochę wiecej ośrodków brydżowych.

Wymień chociaż jeden ośrodek w KP, dla którego nic nie zrobiłem.

Michał Dolny napisał(a):
Mam wrażenie że czas najwyższy ustalić kto odpowiada za wydział gier.

Trzymajmy się faktów, a nie Twoich wrażeń.

Michał Dolny napisał(a):
czy na nowy sezon 2025/2026 zmieni się sytuacja w organizacji ligowych zmagań

Tak - na nowy sezon 2025/2026 zmieni się sytuacja w organizacji ligowych zmagań.

Michał Dolny napisał(a):
czy nasz nowy uchwalony na WZD statut uzyskał akceptację Sądu rejestrowego

Jeżeli sąd odrzuci nasze zgłoszenie, niezwłocznie Cię o tym poinformuję. Co więcej, złożę wniosek o powołanie Cię na kuratora Związku, żebyś w końcu mógł zrobić z nami porządek. W tzw. międzyczasie, najuprzejmiej jak potrafię proszę żebyś przygotował się z następujących zagadnień:
- rodzaje organizacji pozarządowych w Polsce,
- Ustawa o Krajowym Rejestrze Sądowym,
- Regulamin DMP PZBS, w szczególności zapisy dot. ligi popularnej,
- Regulamin klasyfikacyjny PZBS,
- kwota dotacji przyznanych na Łuczniczkę w latach 2022-2025 (bo nie wiem, czy dobrze liczę, że pozyskałem na rzecz bydgoskiego brydża 24.300 PLN),
- cdn.

Z ostatniej chwili... Naprawdę zapraszasz do Wągrowca w dniu, w którym may turniej w Koronowie?

2 lipca 2025, o 08:37

Dziękuję za połajanki i przepraszam że cokolwiek robię dla brydża.Bardzo budujący jest twój wywód panie v-cr prezesie.

2 lipca 2025, o 10:57
użytkownik

Skoro jednak nie skupiamy się na faktach, to ja też... moim zdaniem...
Większość brydżystów szanuje to, co robisz.
Większość brydżystów rzyga tym, co wypisujesz na forum.

W przygotowaniach do roli kuratora polecam jeszcze artykuły o zasadach pisowni w internecie. Albo dla ułatwienia... pisz mi "wuju".

2 lipca 2025, o 11:18

wuj1976 napisał(a):
Większość brydżystów rzyga tym, co wypisujesz na forum.
.

Pomimo wszystko dziękuję za pkle które już czekają na dopisanie. Dziąkuję również za korygowanie moich wpisów.Zaproszenie do Wągrowca usunąłem bo sam wybieram się do Koronowa oraz Solca Kujawskiego.Poprawiłem również wpis dotyczący nauki brydża w domach Seniora.
Działam na rzecz brydża dopłacając sporo z własnych środków bo wiem że za pokorę której się uczę dzięki brydżowi też trzeba zapłacić.

2 lipca 2025, o 11:50
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4